Medlemsinformation september 2020

Öppet Hus

Vi kommer att återuppta våra Öppet Hus då ni som vanligt kan träffa delar utav styrelsen. Öppet Hus inträffar alltid första tisdagen i månaden i föreningslokalen port 3, vi kommer att finnas där mellan kl 18:00-19:00 för er som vill ställa en fråga eller bara ta en kopp kaffe med oss, vi kommer förstås att hålla avståndet!

De tisdagar vi finns tillgängliga i höst är 6e oktober, 3e november samt 2a december. Vill ni komma i kontakt med oss övriga tider skickar ni ett mail med er fråga till aspbrf1@hotmail.com. Föreningen har även en brevlåda i port 21 som du kan lämna in din fråga eller ditt ärende, lämna då alltid namn och lägenhetsnummer, telefonnummer samt mailadress så att styrelsen kan återkomma till dig!

Grovsoprum

Grovsoprummet kommer som vanligt att vara öppet på torsdagar mellan kl 18:00-19:30, övriga tider kastar du dina grovsopor i återvinningscentralen som finns vid Strömsätravägen 8 i Sätra. Det är förbjudet att ställa sopor utanför grovsoprummet när det är stängt!

Gården

Vi som har haft hemester och varit ute på innergården mycket för att umgås med vänner eller grannar för en pratstund har sett resultatet utav våra fina buskar och växter som vi planterade för ett år sedan. Det är roligt att se att vi har en innergård som vi utnyttjar både för att ta en ensamfika eller tillsammans med andra! En snäll påminnelse till alla är att inte snedda över vår fina gräsmatta utan gå där det är asfalterat, vi har lagt ner mycket tid och arbete på att få det fint på vår gård där vi alla bor. Tillsammans äger vi och förvaltar vår gård, vi vill gärna ha det fint nästa vår och sommar också!   

Trivsel

För att alla ska trivas i vår förening, hyresgäster samt bostadsrättsägare, är det viktigt att vi inte störs av omkringboende. Alla boende är skyldiga att visa hänsyn. Skyldigheten gäller i lägenheten men också i gemensamma utrymmen som tex trapphus och på innergården. Alla boende är skyldiga att visa hänsyn! Visa hänsyn till de andra genom att inte spika, borra eller ha hög volym på radio/tv tidigt på morgonen eller på kvällen! Tänk på att vissa aktiviteter kan vara störande även på dagtid. För många utav oss har våra hem även blivit våra arbetsplatser under våren och många kommer fortsätta att jobba på distans under hösten.

Har du fest så informera gärna grannarna i god tid innan om du tror att du stör, det är så du medverkar till god gemenskap. 

Säkerhet och evakuering

I dessa konstiga tider vi befinner oss i vill jag även passa på att påminna, att för allas säkerhet är det förbjudet att använda allmänna utrymmen som förvaringsplats. Källargångar och trapphus är allmänna utrymmen och evakueringsvägar. Det ska vara lätt för brandkår och ambulanspersonal att komma in i våra lägenheter när vi behöver hjälp, kom ihåg att aldrig blockera trapphus med föremål, det kan vara livsavgörande!

Utav samma anledning är det också viktigt att du inte parkerar din bil på gården längre än det tar att lasta ur den, det ska vara lätt för brandkår och ambulans att ta sig in på vår gård och rädda våra liv!

error: Content is protected !!